HargitaJagd

HargitaJagd Vadászbolt - A Baranyi család 1991-óta üzemeltet vadászboltokat, fegyverüzleteket megyénkben, valójában amióta ezt a tevékenységet a törvényi szabályozás magánvállalkozás keretében lehetővé teszi. Megyénk vadászain túl, nemcsak vidéken, hanem az államhatárok túloldalán élő vadászok is jól ismerik a Revolver Colt Fegyverbolt nevet, mely céggel Baranyi László vállalkozását indította Makón.A 90-es években ugrásszerűen növekvő vadászlétszám kapcsán gyarapodó vásárlói igényeknek megfelelően, a cég bővült a Szeged Nagyáruház földszintjén, majd a Hódmezővásárhely főutcáján nyíló fegyverszaküzlettel, vadászbolttal.  A 90-es évek végén tanulmányait befejező ifj. Baranyi László megalapította a Hargita Jagd Vadászboltot Hódmezővásárhelyen, mely cégnév, felesége szülőhelyének tisztelegve, a Székelyföld nagy kirándulásait, túráit idézi.Hargita Jagd Vadászbolt


Az évezred végére megváltoztak a vásárlási szokások. Mind vadászlőfegyver, mind vadászruházat, és egyéb vadászati eszközök vonatkozásában megjelenő legszínvonalasabb minőségre törekvő igények kielégítése mellett, a cégvezetés kiemelten fontosnak látta, a jó minőségű, de mérsékelt áru, elsősorban magyar termékek széleskörű forgalmazását. Időközben a piacversenyben megjelenő egészséges és dinamikus konkurencia cégeikre doppingoló erővel hatott, üzletpolitikai szempontból a fejlődés mindenképp felgyorsult. Bebizonyosodott, hogy a jelenkor vadászai, előnyben részesítik a nagyváros központjában lévő, jól megközelíthető, állandó, közeli parkoló lehetőséggel és extra méretű raktárkészlettel bíró üzletet, ahol a nagy forgalomnak köszönhetően az árak mérsékeltebbek, olykor meglepően alacsonyak tudnak lenni. Mindezekre tekintettel a cég hódmezővásárhelyi székhelyén, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának szomszédságában, ahová országos beiskolázással érkeznek vadgazda mérnök, vadgazda szakmérnök hallgatók, összevonta erőit, árukészletét.

A vezetés az összevonás által eredményezett nettó többletbevételt áruválaszték bővítésre, nagyobb raktárkészlet fenntartására, a modern kornak megfelelő reklám és PR-tevékenységre fordította. A makói, illetve szegedi és vonzáskörzetükhöz tartozó törzsvásárlók a céghez hűek maradtak, Hódmezővásárhelyre szívesen jönnek vásárolni, vadászélményeiket megosztani. A cég mindig kiemelten fontosnak látta, hogy munkatársai a „vadászat mesterségében” is jártasak legyenek, egy aktívan vadászó vadászbolti eladó eredményesebb munkát tud végezni, a vevő szívesebben vásárol, ha az eladó tapasztalatból beszél, esetleg érdeklődve hallgatja a vevő vadászélményeit, tudja hozzáfűzni sajátjait. Baranyi László a Makói Marosmenti Vadásztársaság., ifj. Baranyi László a Földeáki Dózsa Vadásztársaság vadásza.

Hargita Jagd hivatásos vadászok boltja


Minden munkatársuktól elvárják a fegyverkereskedői vizsga mellett, a Magyar Állami Vadászvizsga meglétét. A mai kor csúcstechnológiái a vadászember mindennapjaiba is belopják magukat, akárcsak gondoljunk egy fegyver, vagy távcsővásárlásra. Egyetemen szerzett fizikus és kémikus ismereteit kamatoztathatja az ifj. Baranyi, amikor a vevőjének például távcsővásárlás esetén ad tanácsot, segít döntést hozni a bő választékból. A „szakma ártalmaként” számos alkalommal hallgathattam végig összefoglaló kiselőadását ballisztikai kérdésekről is, melyet a vevők elismeréseként mindig vásárlás követett.  Az üzletvezető vadgazdálkodási szakmérnökként különös figyelmet fordít mind a megjelenő szakkönyvek, a vadászetika, vadászirodalom jelentőségére, mind a hivatásos vadászok eszközeire, öltözékére. Valószínűleg éppen ezért döntött 2001-ben a Vadászati Kulturális Egyesület megyénkben a Hargita Jagd mellett, és nevezte ki Hivatásos Vadászok Szaküzletének. A cég nem feledkezik meg arról, hogy létét elsősorban a helyi vadásztársadalomnak köszönheti, mecénási feladatokat mindig elsők között lát el, akár gondolok hivatásos vadászok versenye, vagy megyei, illetve országos vadásznap kapcsán tett támogatásaikra, felajánlásaikra, melyet az Országos Magyar Vadászkamara és a Csongrád Megyei Vadászszövetség számos esetben elismerő köszönettel vett.


Zárszóként minden vadásztársnak, vadászjelöltnek, természetjárónak szívből ajánlom, hogy bátran keressék a kapcsolatot a Hargita Jagd Hivatásos Vadászok Szaküzletével, meggyőződésem, a kínálatban, kiszolgálásban, ügyintézésben nem fognak csalódni.


Szeged, 2003. augusztus


                                                                                                       Dr. Pigniczki József

                                                                                              Országos Magyar Vadászkamara

                                                                                     Csongrád Megyei Területi Szervezet elnöke

                                                                                             Csongrád megyei főügyészhelyettesFIGYELEM!
A vadaszfegyverbolt.hu -  honlapja fegyvereket tartalmaz!
Amennyiben Ön szakmai célú látogató (tehát kizárólag  fegyverek felhasználásával hivatásszerűen foglalkozó személy), úgy kérjük lépjen be, mert oldalaink csak és kizárólag szakmai célú információkat tartalmaznak. Minden egyéb esetben felkérjük, hagyja el oldalunkat!
A "Belépés" feliratra való kattintással Ön kijelenti, hogy szakmai célú látogató (tehát kizárólag fegyverek felhasználásával hivatásszerűen foglalkozó személy) , és a weboldalon található információkra szakmai célból van szüksége! Felhívjuk figyelmét, hogy a "Belépés" feliratra való kattintással Ön hivatalosan ajánlatot kér cégünktől (2008 évi. XLVIII. Tv. 14./alapján).

Felhívjuk figyelmét, hogy a BELÉPÉS feliratra való kattintással Ön kijelenti, hogy fegyverek felhasználásával hivatásszerűen foglalkozó személy!